Blog

13

Dec, 2017

TheTOC Merrython 2017: Στηρίζουμε το ΚΥΑΔΑ

By: | Tags: | Comments: 0

Ελένη Κατσούλη

Το TheTOC Merrython στηρίζει για μία ακόμη χρονιά οικονομικά το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων), που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης αστέγων που ζουν στην πόλη, καθώς και την υποστήριξη των πολιτών και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

 

Το TheTOC.gr συνάντησε την κυρία Ελένη Κατσούλη, Πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί για τα τελευταία σχέδια του Κέντρου αλλά και για το πως μπορουν οι πολίτες να βοηθήσουν οικονομικά, με υλικά, ή με εθελοντική εργασία, ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες.

 

 

 

Ποιοι είναι οι στόχοι του ΚΥΑΔΑ και πως μεταλλάσσονται εξελίσσονται με τις αντίστοιχες οικονομικές και μεταναστευτικές εξελίξεις στην χώρα;

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) στοχεύει στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άστεγοι και άποροι κάτοικοι του δήμου Αθηναίων) εκπονώντας υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις τα οποία προσπαθεί να προσαρμόζει στις εκάστοτε ανάγκες προκειμένου να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να έχουν μια πιο εύκολη καθημερινότητα. Μέσω αυτών των προγραμμάτων προσπαθούμε να προσφέρουμε σε όσο το δυνατόν πιο σταθερή βάση τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα ενώ προσπαθούμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία μας και με εταιρείες, οργανισμούς κ.λπ. που μπορούν να καλύψουν και επιπλέον ανάγκες (εμβολιασμοί, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.). Στόχος μας είναι δηλαδή να εξελισσόμαστε προκειμένου να παρέχουμε ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών στους ωφελούμενούς μας.

Πόσες και ποιες δομές έχει σήμερα το ΚΥΑΔΑ;

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. διαθέτει δύο ξενώνες φιλοξενίας αστέγων συνολικής χωρητικότητας 212 ατόμων. Επίσης, στον αύλειο χώρο του κεντρικού μας κτιρίου (Πειραιώς 35) πραγματοποιείται καθημερινά το συσσίτιό μας (στις 12:00 και στις 16:30) όπου προσφέρονται –χωρίς καμία απολύτως διάκριση- συνολικά περίπου 1.200 γεύματα, χορηγία της ΜΚΟ «Αποστολή».  Υπάρχει ακόμα το κτίριό μας στην οδό Τζηραίων στην Ακρόπολη όπου υλοποιείται το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στην οικογένεια» (χορηγία της Cosmote) που υποστηρίζει  200 οικογένειες το χρόνο καθώς και το πρόγραμμα «Πηγή Ενέργειας» (χορηγία της ΔΕΠΑ) με 60 οικογένειες τον χρόνο. Και φυσικά ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών όπου συγκεντρώνονται και διανέμονται όλες οι δωρεές που δεχόμαστε και στον οποίο στεγάζονται επίσης το Κοινωνικό μας Φαρμακείο και Παντοπωλείο (τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020) καθώς και η Αθηναϊκή Αγορά που προμηθεύει τους ωφελούμενούς μας με είδη ρουχισμού και υπόδησης.

Υπάρχουν ξεχωριστές δράσεις του ΚΥΑΔΑ για φέτος τις γιορτές;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΚΥΑΔΑ διοργανώνει τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γεύματα αγάπης για περίπου 1000 συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη πάντα με τη βοήθεια πολύτιμων χορηγών τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη.

Πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιος πολίτης, είτε με οικονομική δωρεά είτε με προσωπική συμμετοχή ;

Στο ΚΥΑΔΑ έχουμε πάντα ανάγκη ιδιαίτερα από τρόφιμα και φάρμακα τα οποία οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να φέρνει είτε στο κτίριό μας στην Πειραιώς 35 είτε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, έναντι σταθμού Λαρίσης). Συγκεντρώνουμε επίσης ρούχα, παπούτσια αλλά και κλινοσκεπάσματα ενώ, το Κ.Υ.Α.Δ.Α., για την υποστήριξη των σκοπών του διατηρεί λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα (Αρ. Λογ.: 064/480000-15, IBAN: GR7701100640000006448000015)

Όσο για την προσφορά εθελοντικής εργασίας αυτή την περίοδο υπάρχει ανάγκη για βοήθεια στο συσσίτιό μας τα Σαββατοκύριακα καθώς και στα εορταστικά γεύματα.

Αν κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να τηλεφωνήσει στο 210 5246515 όλες τις καθημερινές από τις 8 έως και τις 5 ή να στείλει μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook “Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων”.